SAKARYA / GEYVE - Mehmet Ayşe Akgül İlkokulu

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Çocuk Şiirleri Antolojisi Okumaları

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

ARALIK AYI KONUMUZ : Çocuk Şiirleri Antolojisi Okumaları

Çocuk Şiirleri Antolojisi için Tıklayınız.

Çağdaş Türk Şiiri'nin en önemli şairlerinden yapılan bu seçmede; ilköğretim çağındaki çocukların şiiri sevmelerini, hayal dünyalarının gelişmesini, Türk Dili'ni güzel ve doğru kullanmalarını sağlayacak şiirlere yer verilmiştir.

İlkokul öğrencileri için:Öğretmenler tarafından Çocuk Şiirleri Antolojisinden seçilen üç bilinmeyen kelimenin yer alacağı anlamlı bir cümle ve afiş oluşturmaları gerekmektedir.

Örnek : “gönül,yar,aşk”

Gönül, yar uğruna aşk ateşinde yanmaya hazırdır.

FAALİYET ADIMLARI:

1.Her sınıf için sınıfın en iyi cümlesi /afişi seçilir.

2. Sınıfların en iyi cümleleri/afişi arasından okulun en iyi cümlesi /afişi seçilir.

3. Okulların en iyi cümleleri/afişi ilçe millî eğitim müdürlüklerine gönderilir ve ilçenin en iyi cümlesi/afişi seçilir.13/12/2023

4. İlçelerin en iyi cümleleri il millî eğitim müdürlüklerine gönderilir ve ilin en iyi cümlesi/afişi seçilir.

5. İlin en iyi cümleleri/afişleri sergilenir ve il birincisi ödüllendirilir.

Yayın: 11.12.2023 - Güncelleme: 12.12.2023 11:16 - Görüntülenme: 44